Избрани Новини

Различни стилове музика ще звучат на Jumaya Stage Festival

Ще чуем Акага, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, организаторът на артистичния фестивал Иван Кацарски, младият дизайнер Надежда Червенкова и Димитър Кърнев от Д2 разкриха „тайните“ на “Jumaya Stage Festival”. По време на пресконференция зам.кметът изрази удовлетворението си от предстоящото второ издание на артистичното събитие. „Това е първият от многото фестивали през юни. Това е един от проектите, одобрен по Фонд „Култура“, с който много се гордеем. Тук е мястото да благодаря на организаторите за това, че не се отказаха след първото издание. Разбира се, след всяко издание се отчитат и плюсовете, и минусите. Много се радвам, че това събитие продължи. Убедена съм, че тази година фестивалът ще бъде надграден, и то сериозно. Вярвам, че ще има и повече публика и съм сигурна, че този фестивал ще просъществува в годините с помощта на Община Благоевград. Благодаря и на Митко Кърнев, че е част от този фестивал тук в Благоевград“, каза зам.кметът.
„Много се радвам,че за втори път сме тук в тази зала, една година по-късно и стартираме второто издание на „Jumaya Stage Festival”. Благодаря на всички за организацията, благодаря на Oбщина Благоевград за помощта, за отново протегнатата ръка. За първи път експериментираме с нови стилове музика. Миналата година беше изцяло рок издание. Този път рока го запазваме за втората вечер, а в първата вечер експериментираме с много стилове музика като  етно джаз, фюжън, реге, рок-фолклор, стилове, смесени по много интересен начин, с балканско звучене, направено с много вкус и финес“, допълни Иван Кацарски.
Надежда Червенкова, младият дизайнер, който завладя улиците в Благоевград с арт базари увери, че  тази година ще бъде  още по-интересно от миналото издание на фестивала, като подчерта, че арт базарите добре се налагат в Благоевград благодарение на Община Благоевград.
Второто издание на “Jumaya Stage Festival” е финансирано по фонд „Култура“. На голямата сцена пред “Stage Bar” по време на двата фестивални дни ще чуем едни от най-ярките изпълнители. Невероятните таланти от  „Мерудия“ ще овкусят изданието с приятен привкус и много ритъм. Запомнящите се изпълнители от Акага, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi идват специално за втория “Jumaya Stage Festival” в Благоевград, за да раздават емоции, музика и спомени.
Мястото е вече познатият терен - паркингът пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония“ и паркът пред сградата на НАП.
Второто издание на фестивала предлага и неделно училище. В него участие ще вземат известни за България артисти. Джумая фест предлага уъркшоп за деца и възрастни. Иван Шопов ще запознае хората с най-новите способи за създаване на музика. Евгени Господинов ще ни покаже пък техниките на пеене при деца и възрастни, които се занимават с рок музика.  
Водещ на фестивала ще бъде изключителният Георги Кючуков, шампион на първото национално първенство по стендъп.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов