Избрани Новини

Отново повод за гордост за възпитаниците на читалището в Благоевград

Градският детски хор се класира на второ място в "Пусть всегда будет солнце"

На 1 юни в София се проведе зоналният етап на фестивала за руска поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Градският детски хор при НЧ „Н.Й.Вапцаров - 1866“ с диригент Христо Кротев и помощник-диригент Николина Кротева спечели първа награда и се класира за националния етап, който ще се проведе през септември.
На 2 юни в Пловдив се проведе XIX-тият Национален музикален конкурс „Милчо Петров“. В състезанието премериха сили над 90 деца от музикалните школи по пиано, акордеон, цигулка, китара и ударни инструменти от цяла България.
Симеона Кротева, възпитаник на Детската музикална школа при читалището с преподавател Иванка Коляшева, се представи блестящо на конкурсната сцена и завоюва най-високите оценки в своята възрастова група. Тя завоюва златен медал и специалната награда на журито „Милчо Петров“.
Също на 2 юни малките танцьори от Пиринския танцов ансамбъл „Вихрен“ с ръководители Иван Иванов и Мая Джибарова участваха в Националния фестивал „Оро се вие - цървули се кинат“ в Първомай. Те завоюваха второ място в своята възрастова група и ще получат за награда 8 бр. народни носии



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)