Студенти от ЮЗУ представят спектакъла "Мистерии в танц и движение“ - blagoevgrad.utre.bg

Студенти от ЮЗУ представят спектакъла "Мистерии в танц и движение“

05 юни 2019, 09:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

    Програмата включва две дипломни постановки

Преобладават модерните танци, хип-хоп и брейк изпълненията

Днес от 19:00 ч. в зала „Яворов“ студентите от специалност „Съвременна хореография“ ще представят танцовия спектакъл „Мистерии в танц и движение“. В програмата на спектакъла, подготвен под ръководството на проф.д.изк. Анелия Янева, преобладават модерните танци, хип-хоп и брейк изпълненията.
Програмата включва две дипломни постановки – на Аника Павлова, студентка в бакалавърската програма „Съвременна хореография“ и на Никола Костадинов – артист и режисьор, студент в магистърската програма  „Хореографска режисура”. В спектакъла ще участват и студенти от специалностите „Актьорско майсторство за драматичен театър” и „Българска народна хореография”.  За първи път участие ще вземат гимнастичките от КХГ „Пирин“ - Благоевград с ръководител Лидия Стоянова и от СК „Левски” - София с треньор Величка Бонева.
Гостите ще имат възможност да видят дуети, трио, квартети, авторски хореографии на студентите от специалност „Съвременна хореография“. На сцената в зала „Яворов“ ще бъдат показани и по-мащабни постановки на техните преподаватели като „Кармина Бурана”, „Чардаш”, „Грузински танц” и др. Във фоайето на залата ще бъде представена и изложба „Музите на 13“, организирана от Сдружение „Музите“ и ЮЗУ „Неофит Рилски“. Изложбата включва 30 цветни фотоколажа, които показват историята на Международния младежки фестивал „Музите”.
Входът за спектакъла и изложбата е свободен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета