Избрани Новини

С призови места се завърнаха каратеките от КИБИ "Спартак" от турнир в Габрово

Спечелиха 1 златен, 5 сребърни и 5 бронзови медала

С  1 златен, 5 сребърни и 5 бронзови медала се завърнаха каратеките от Клуба за източни бойни изкуства „Спартак“ - Сандански от 8-мата Национална купа по Шотокан Карате До, която се проведе в Габрово на 1 – 2 юни.
В състезанието взеха участие 337 състезатели от 18 клуба на Българската федерация Шотокан Карате До. Участие от КИБИ „Спартак“ в турнира взеха 10 състезатели за преборванията в различните състезателни дисциплини.
Учениците от Спортно училище - Сандански Димитър Стоянов, Лидия Златкова и Кирилка Чинарова се представиха много добре, като завоюваха най-високите отличия за санданските спортисти.
Димитър Стоянов, юноши, стана шампион в спортната дисциплина Асай Рю ката и вицешампион в спортната дисциплина Ката; Лидия Златкова, деца старша, се пребори за две вицешампионски титли в спортните дисциплини Кумите джу иппон до 38 кг и Ката. За първи път тя дебютира и в спортна дисциплина Асай Рю ката в по-горната възрастова група на миникадетите, като успя да се пребори за  бронзовия медал;  Кирилка Чинарова, миникадети, стана вицешампион в спортната дисциплина Ката и бронзова медалистка в спортната дисциплина Кумите до 45 кг.
Много добре се представиха и спортистите от основната група на клуба, като Кирил Кулалиев, мъже, заслужи вицешампионска титла в спортна дисциплина Ката и бронзов медал в спортна дисциплина Кумите над 80 кг; Димитър Михов, кадети, стана бронзов медалист в спортна дисциплина Кумите до 70 кг и Матео Еммануил, деца старша, с бронзов медал в спортна дисциплина Кумите санбон над 35 кг.
Треньорът и преподавател в спортното училище Костадин Чепандов изрази задоволството си от представянето на своите възпитаници.
С участието си в Националната купа по Шотокан Карате До привърши участието на каратеките от  КИБИ Спартак в състезанията от Държавния спортен календар на Българска федерация Шотокан Карате До и състезателите от клуба започват подготовка за Световното първенство, което ще се проведе в Карлови Вари, Чехия през месец октомври.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов