Избрани Новини

Проведоха състезание "Ваканция, здравей! Да играем безопасно“ /снимки/

То е по Национална програма "Работа на полицията в училищата“

В зала „Скаптопара“ - Благоевград бе проведено заключително мероприятие по Националната  програма „Работа на полицията в училищата“, като гости на събитието бяха Гергана Кирилова – н-к сектор „Лаборатория-Благоевград“ към Института по психология на МВР, Валентина Спасова – член на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Благоевград, Галена Манова-Узунова - член на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Благоевград, Радослав Скендеров – младши експерт „Младежки спорт и култура“, Валери Миков – управител „Спортни имоти“,   Ивайло Златанов – началник на Регионално управление на образованието – Благоевград и  Александър Балев – директор на Дирекция социално подпомагане – Благоевград.

Днешното състезание под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно“ е заключително мероприятие по Националната програма „Работа на полицията в училищата“. Тази програма се осъществява от 2 000-та година и е част от превантивната дейност на полицейските служители по отношение на престъпленията, извършвани от и срещу деца. Участие в състезанието взеха ученици от пети клас на десет училища в Благоевград, като под формата на викторина те демонстрираха наученото по програмата, а именно как да играят безопасно и как да реагират правилно в рискови ситуации. Участниците попълваха тестове с въпроси, свързани с описание на извършител на престъпление, как да управляват безопасно велосипед, безопасно поведение в интернет, а също така и демонстрираха познания на правилата за движение и пътните знаци. От полицаи от Специализирани полицейски сили в сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ в отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Благоевград бе направена демонстрация на задържане на извършител на грабеж.

Всички участници получиха равностойни награди, осигурени от МКБППМН-Благоевград, а на присъстващите бяха раздадени флаери със съвети за безопасна ваканция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов