Десетки млади хора посетиха събитията от кампанията "Бъди войник“ в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Десетки млади хора посетиха събитията от кампанията "Бъди войник“ в Кюстендил

06 юни 2019, 20:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  МО

  В момента се обявява конкурс за 250 военнослужещи.

 • Снимка:
  МО

 • Снимка:
  МО

За Сухопътните войски са нужни около 2500 човека

„Нашето послание към младите хора е „Елате при нас и изживейте приключението, и ако ви хареса останете и се развивайте в армията. Ако не – излезте, но запазете за себе си дисциплината и всичко, което сте научили.“ Това каза пред медии в Кюстендил началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който присъства днес, 6 юни, на събитията от кампанията „Бъди войник“, които се провеждат в града.
„Към настоящия момент армията се оттегли от много градове, но тя е все още е фактор. Ние сме в състояние да решаваме много задачи, включително и в международен план“, каза още бригаден генерал Николай Караиванов.
Пред медии той коментира въпроси, свързани с некомплекта в Българската армия и сподели, че за попълването му в Сухопътните войски са нужни около 2500 човека, като в момента се обявява конкурс за 250 военнослужещи.
„В Сухопътните войски работим много за екипировката на нашите военнослужещи. В момента нашите международни мисии експериментират изключително съвременно облекло и защитни средства. Надяваме се то да бъде въведено, за да може хората да изпълняват своите задължения при пълна защита“, каза още бригаден генерал Николай Караиванов.
В Кюстендил много млади хора се стекоха в центъра на града, за да разгледат информационната борса и показа на техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски. Те имаха възможност да се запознаят с възможностите и условията за кандидатстване за военна служба. По традиция „Бъди войник“ в Кюстендил завърши с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.Коментари (1)

Потребител
Иван
Тоя дебеия ли ще ме агитира да стана войник? Такива ли прасета ги охранват? Или дебелеят от бездействие? Ако това е армията ни, спукана ни е работата!!!
07 юни, 09:19 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета