Временно не пропускат камиони през ГКПП Златарево - blagoevgrad.utre.bg

Временно не пропускат камиони през ГКПП Златарево

07 юни 2019, 10:23 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

    Огънят е локализиран

Въпреки че има изгоряла техника, няма загуба на информация

Временно е преустановено пропускането на товарни превозни средства през Митнически пункт Златарево в двете посоки поради възникналия пожар и близостта на трасето за обработка на камиони до горялата сграда. Алтернативни маршрути за товарните превозни средства са съседните гранични пунктове, с Република Северна Македония те са ГКПП Станке Лисичково и Гюешево.
Снощи  за няколко часа напълно бе преустановено движението през пункта, като по-късно движението на леки автомобили е възстановено.
Малко след  17 часа вчера, 6 юни, в РДПБЗН-Благоевград е получен сигнал за пожар в сградата на ГКПП Златарево, община Петрич. На място са изпратени 2 пожарни автомобила със 7 човека личен състав. Огънят е локализиран, установено е, че е тръгнал от ел.табло на първия етаж. Причинени са материални щети, няма пострадали хора.
Въпреки че има изгоряла техника, няма загуба на информация, тъй като митниците работят в дигитална среда и данните се съхраняват на сървъри извън пункта, заяви снощи пред медиите заместник.директорът на Агенция "Митници" Георги Александров.
Към момента няма информация кога преминаването на товарни автомобили през пункта ще е безопасно.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета