Избрани Новини

Започна вторият етап за благоустрояване на спортно-рекреационния център в Сандански

Районът около Спортната зала ще бъде оформен като цялостен комплекс

Община Сандански започна втория етап за благоустрояване на спортно-рекреационния център.
Изграждането на Спортно-рекреационния център в град Сандански протича през три етапа:
I етап - изграждане на спортната зала и паркинг към нея.
II етап - вертикална планировка, благоустрояване и организация на движението.
III етап - изграждане на две спортни площадки.
Районът около Спортната зала ще бъде оформен като цялостен комплекс, включващ 5 дка парк, 11 000 кв. м. зелени площи с автоматизирана поливна система и 1000 кв. м. пешеходни алеи.
До залата ще бъде изградена нова, директна пътна връзка от бул.„Свобода“, като пътното платно ще бъде разширено и реорганизирано в трилентово платно и допълнителни ленти за престрояване.
Мащабният проект за изграждането на първата спортна зала в град Сандански ще бъде надграждан. Идеята на кмета Котев е бившите общежития на ПТГ да придобият общинска собственост, за което вече са направени първи стъпки.
Имайки предвид, че в съседство има закрит басейн, това е възможност за град Сандански да има още един цялостно изграден спортен комплекс – общинска собственост, който да стане част от целия Спортно-рекреационен център и да се превърне в притегателно място за спорт, отдих, туризъм и любимо място за санданчани.
Целият парков и спортен комплекс ще има изградени пешеходни връзки със съседните жилищни квартали и автомобилен достъп, за удобство на всички.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов