Избрани Новини

Община Разлог участва в обучителен семинар в Солун

Мисия Разлог

12-06-2019, 12:00

Снимка:

Община Разлог

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

70 ученици се включиха в иновативна образователна програма за училищата

Община Разлог участва в обучителен семинар в Солун. 70 участници от Община Разлог се включиха в иновативна образователна програма за училищата – обмен на ученици с цел участие в обучителен семинар в Солун (Гърция) по проект „Насърчаване и повишаване на мобилизацията на младежта – културно наследство и спортна валоризация“, PROMO-YMC(H)A. Участие взеха ученици от Професионална гимназия по транспорта Разлог, Професионална гимназия по механизация на селското стопанство / Пг по Мсс / Разлог, ОУ „Неофит Рилски", с.Горно Драглище, ОУ „Братя Миладинови“ с.Елешница, ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ с.Бачево и доброволно организирали се ученици.
По време на събитието участниците имаха възможност да научат някои от основните техники при игра на баскетбол. Бяха сформирани отбори и учениците показаха научените техники.
Всички участници показаха голям интерес и активно се включиха в обучителния семинар. Младежите от планинската община имаха възможност да упражнят както спортните си умения, така и знанията си по английски език. Те успяха бързо да се адаптират в международна среда и демонстрираха своя потенциал и амбиция за знания и спортни успехи.
Кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев изрази своето удовлетворение от успешно преминалия обмен и активността на участниците
Проектът подкрепя сътрудничеството между партньорите от Гърция и България. Спортните дейности и спортната история са част от нематериалното наследство и символ на културното разнообразие на двете общества. Проектът цели утвърждаването на трансграничното сътрудничество чрез активно привличане на младежта в дейностите, свързани със запазването и съхраняването на културното и спортното наследство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов