Избрани Новини

"Спартак 14" стартира проект "Карате – срещу агресията и зависимостите”

Проектът е разработен като мярка за въздействие и промяна на поведенческите модели на младите хора

Спортен клуб по карате "Спартак 14" стартира проект "Карате – срещу агресията и зависимостите” одобрен от Експертна комисия  към Министерството на младежта и спорта  - направление 3 на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 а  от Закона за хазарта за 2019 г. 

Проектът е разработен като мярка за въздействие и промяна на поведенческите модели на младите хора, а именно: "Карате като средство за превенция срещу агресията и зависимостите у младите хора".

"Основната цел е по интересен и нестандартен начин чрез интерактивни и нагледни методи да създадем условия на участниците в проекта сами да осъзнаят ползата от спорта и от своя страна да могат да разпространят това сред своите приятели. Главната ни цел е това да го направим в плевенския регион. Смятаме, че чрез обучение, презентации, активност в събития и много срещи по училищата, ще бъдем достатъчно убедителни", заяви Милена Кирниколова от Спартак 14.

Ще се организират състезания по карате, предвидени са информационни материали и анкетни проучвания за зависимостите. 

"Смятаме категорично, че карате заключва агресията в залата. Нашите възпитаници нямат агресивни прояви, защото имат самоконтрол. Карате наистина е средство за превенция срещу агресията и зависимостите - смятаме с работата си по този проект да го покажем нагледно", посочи тя.

Проектът трябва да приключи през октомври.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов