Избрани Новини

Туристи-милионери разпускат с рафтинг в Симитли

Петдесетина рафтери пристигнаха с луксозни спортни возила в Рафтинг центъра

Лукс за над 5 милиона евро паркира в Симитли. Всички тези съкровища на четири колела паркираха в Полето и шофьорите им скочиха в лодките в реката, информират от пресцентъра на Община Симитли.

Петдесетина рафтери пристигнаха с луксозни спортни возила в Рафтинг център Симитли, за да тестват най-доброто естествено трасе за рафтинг и каяк в Европа. Всъщност всички те са обединени от възможностите си и от една обща страст – спортните луксозни коли. Всички те ежегодно правят тур с колите си, като тази година маршрутът им минава през България за първи път. Всичко е прецизно планирано. „Още през февруари се свързаха с нас, за да заявят желание и да резервираме лодки за спускания“, казва Станимир Станимиров, Чачи от рафтинг център Симитли. „Това са хора, които са били на много места, пробвали са какво ли не… в реката обаче, през дефилето, им хареса много. Впечатлиха се от природата, когато я виждат от друг ъгъл, истински се забавляваха по бързеите, имаше и лудетини, които нарочно обръщаха лодките“, разказва пътуването си по реката със специалните клиенти Чачи. Иначе признава, че за него е без значение дали този, който ще качи в лодката, пристига пеша или с Ламборджини за 220 000 евро. Но е било адреналин и за самите рафтинг инструктори, защото пасажерите са били, по думите им, типични според природата си, темпераментни испанци, палави като деца.

И ако за рафтинга това бе поредната група, която спускаха с лодки, то за местните тази поредна група бе истинска атракция. На паркинга при метанстанцията край село Полето се събраха момчета и мъже отвсякъде да видят отблизо истинските бижута в автомобилизма. Ферари, Порше, Мерцедес, Ламборджини, БМВ… всяка не по-евтина от 100 000 евро.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)