Избрани Новини

Плевенска поетеса гостува в Благоевград

Гюлшен Алиева е автор на седем стихосбирки

На 17.06. от 17.30 ч. в библиотеката на читалище "Н.Вапцаров" - Благоевград ще се състои среща с поетесата Гюлшен Алиева от Плевен.

Гюлшен Алиева е родена в Свищов. Завършила е Медицински институт във В.Търново. Произхожда от многочленно работническо семейство. Тя е петото дете в семейството. Пише стихове от дванадесетгодишна възраст. Авторка е на седем стихосбирки – „Бели чувства” (2003), „Хапки от мълчания” (2004), „По ръба на сълзата", „По сърпа на месечината", „Окъснели макове" (2014 г.), „По изтънелия чембер на думите” (2016 г.) и „Разсипани мълчания” през 2019 година. Носителка е на четиресет награди от национални поетични конкурси: трета награда в конкурса „Поетични хоризонти на българката” – Разград, втора награда в конкурса „Свищовски лозници” – Свищов, трета награда в поетичния конкурс „Кръстопът на музите”, носител на логото от SMS-поезия-София, специална награда на читалище „Пенчо Славейков” – София. През 2009 г. печели първа награда на Националния конкурс в Нова Загора, специална награда на общината от конкурса „Биньо Иванов” - Кюстендил 2010 г., а през март 2010 г. в десетия национален поетичен конкурс за любовна поезия „Магията любов” получава първа награда със статуетка от казанлъшки скулптор. През 2012 г. – първа награда в поетичния конкурс „Любовта е пиянство и пиянство от любов", Силистра, през 2014 г. печели голямата награда за поезия „Дървото на живота" на името на Станка Пенчева – приз на кмета на град Стралджа, през 2016 г. – наградата на името на Николай Искъров в Свищов, трета награда в конкурса на името на Мара Белчева – Севлиево през 2016 година. През 2018 година става носител на  голямата награда „Златно дунавско перо” в конкурса „Свищовски лозници” - Свищов. Член е на Дружеството на писателите в Плевен. Живее в Плевен. Нейни стихове са преведени на турски, албански, английски, руски и македонски език.
По професия Гюлшен Алиева е медицинска сестра, многократно награждавана професионално, а в последните пет години на два пъти е медицинска сестра на годината. Има син – Асан Хаджипехливанов, който също пише поезия и е завършил „Стопанско управление на човешките ресурси” и работи в частна фирма. Има издадена една поетична книга "Среднощни дъждове" след конкурс във вестник „Новия пулс" с редактори Евтим Евтимов и Романьола Мирославова и е носител на над двадесет награди от национални поетични конкурси.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)