Избрани Новини

Традициите оживяват на V-тия Фолклорен танцов фестивал "Хоро край Пирина“

Танци и багри ще "разлюлеят“ днес и утре Сандански и Мелник

Културно наследство, бит, традиция, танци и багри ще „разлюлеят“ днес и утре Сандански и Мелник.
Изявата на участниците ще започне днес с пъстро дефиле, което ще тръгне от пл.“България“ в 17:30 до Летния театър, където в 18:00 ч. ще бъде открита празничната програма на фестивала.
В първия ден от танцовия фестивал гост-изпълнител ще бъде младата надежда на фолклора  Теди Еротеева. Тя ще изпълни на сцената на Летния театър обичани македонски песни, за да извием пъстри хора и да се веселим заедно.
Организатори на събитието са MagicArt Company, Фолклорни танцови школи „Македонци“ и с подкрепата на Община Сандански в лицето на кмета Кирил Котев.
И в унисон с дългите хора и пъстри носии, в Мелник на 22 и 23 юни традициите ще оживеят и ще ни пренесат назад във времето, за да ни разкрият свидно пазените тайни на стари традиции, а формации за автентичен фолклор ще дадат нов живот на забравени български обичаи.
На 23-ти юни специален гост-изпълнител на фестивала „Хоро край Пирина“ ще бъде Володя Стоянов - Воеводата заедно със Стоян Джамбазов - Джемби. Те ще зарадват всички участници и гости във втория фестивален ден в Мелник. Тогава ще се проведе и награждаването на отличените танцови състави от 11 ч. на площада в Мелник.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)