Избрани Новини

Неизвестни предсказания на Ванга излизат в нов документален филм! (снимки, видео)

“Има Бог, лъжат ви, че няма”, повтаряла на близките си пророчицата

“Има Бог, лъжат ви, че няма”, повтаряла на близките си пророчицата, която вкарала над 5500 души в православната вяра
“Феномените събират минало, настояще и бъдеще в едно”, Христо Нанев.
Неизвестни и неразказани досега пророчества на известната в цял свят българска ясновидка Ванга ще видят бял свят в документалната продукция “Ванга - човек и феномен”, чиято премиера и единствена прожекция ще бъде в Зала 1 на НДК днес. Вдъхновител на филма се оказва известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който навремето се среща с Ванга в Рупите чрез сегашния сценарист и режисьор на продукцията Стоян Петров.
Наред с известните вече предсказания на пророчицата - за трагедията от проливането на кръвта в Сирия, за избора на първия чернокож президент на САЩ Барак Обама, за кошмара от пламъците на Нотр Дам, във “Ванга - човек и феномен” се показват архивни кадри за бъдещето на Русия, България, Америка и Япония. Чуват се ясно думите на Ванга дали светът е изправен пред Трета световна война. Пак новата продукция припомня, че пророчицата от Петрич е вкарала над 5500 души в православната вяра. Както и че приживе често е повтаряла на близките си: „Това, което ви учат в училище, че няма Бог, да знаеш, лъжат ви. Има Бог. И тия дето ви учат и пишат учебниците, че няма Бог и си мислят, че тяхната ще е вечна, да знаеш, ти ще ги видиш как си отиват.“
Документалният разказ, който включва редица интересни интервюта с очевидци, показва как Ванга не е спестявала на политиците истини. И е предсказвала директно дори на най-високопоставените в Кремъл. „Много от тях – президенти, губернатори, журналисти от Русия по това време са били съвсем честни и обикновени хора. Беше време, когато много се говореше за разпада на Русия. Нормално беше да питат Ванга, на която в Русия вярват безрезервно. И точно Ванга да ти каже: „Русия ке се оправи!“, казва Стоян Петров.
Лично на Леонид Брежнев Ванга казва, че след няколко години ще го изберат за генерален секретар на Компартията на СССР.  
Писателят и изследовател на феномени Христо Нанев пък споделя, че хората с необикновени способности като Ванга имат друга представа за времето. „Ние, в нашата представа за света, все още имаме линейна представа за времето, т. е. – минало, настояще, бъдеще, разположени на една права. Да, обаче за феномените това не е така. При тях времето е триизмерно, не е на една права. Минало, настояще, бъдеще са едно“, казва Христо Нанев. И продължава: „Те навлизат във всяка съставка с такава увереност, с която ние комуникираме в съвремието. Е, това е Божието чудо при тях. Как го правят? Това е вече една тяхна тайна“. Христо Нанев отбелязва още пред камерите на “Ванга - човек и феномен”, че такива възможности на духовното проникновение е твърде вероятно в бъдеще да притежават всички хора, „но засега само единици го имат“.
Премиерата на “Ванга - човек и феномен” днес в зала 1 на НДК ще бъде съпътствана и от няколко музикални изпълнения на любимите македонски песни на пророчицата, изпълнени от певеца Илия Луков, който също е разговарял с най-известния български феномен в света.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов