С концерт завършва Камерната музикална академия - blagoevgrad.utre.bg

С концерт завършва Камерната музикална академия

20 юни 2019, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    НЧ "Братство" Кюстендил

    Концертът е в 18 часа

Ще прозвучат изпълнения на студенти и преподаватели от Илинойския университет, София и Кюстендил

Днес от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ в Кюстендил ще се състои заключителният концерт на участниците в Деветата международна камерна музикална академия. Ще прозвучат изпълнения на студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет - САЩ и ученици, студенти и преподаватели от Кюстендил и от София. В концертната програма са включени произведения от М.Големинов, Г.Златев-Черкин, обработки на български народни песни и танци и др. Наред с класическите произведения ще прозвучат български народни песни в изпълнение на гостите от САЩ съвместно с техните приятели от Фолк Арт формация при читалище „Братство 1869“.
В рамките на 3 седмици младите музикални дарования провеждаха ежедневни занимания и майсторски класове, посещаваха курсове по български език, народни танци и песни, изобразително изкуство и се запознаха с богатото културно историческо наследство на  Кюстендил и региона.
От 21 до 23 юни участниците ще посетят българското Черноморие, Пловдив и Копривщица, паметника Шипка и др.
Организатори на Деветата международна камерна музикална академия са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” - Кюстендил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета