Избрани Новини

Представиха ст.комисар Дойчин Дойчинов, новият директор на ОДМВР-Благоевград

В Благоевградско са станали 122 ПТП със седем загинали и 162 ранени

Днес в ОДМВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на ОДМВР-Благоевград, лично предостави на местните представители на медиите информация за професионалната си кариера и оповести основните приоритети в работата си, а именно -  борбата с битовата престъпност, престъпленията, свързани с производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества и престъпленията, свързани с акцизни стоки.

От заместник-директора комисар Димитър Кръстев бе предоставена статистика, според която регистрираните престъпления от началото на 2019 г. досега  са 1 408, като се наблюдава тенденция към намаляване за същия период на 2018 година. За периода от 1 юни 2019 г. до момента регистрираните престъпления са 110, като тенденцията към намаляване за същия период през 2018г. се запазва.

Комисар Кръстев съобщи, че приоритет на ОДМВР-Благоевград в краткосрочен план е охраната на музикалния фестивал „Франкофоли“, като традиционно се очаква посещение на голям брой гости в града и основната задача на полицейските служители е опазването на обществения ред и недопускане на  извършване на престъпления преди, по време и след провеждане на мероприятието. Той подчерта също, че в дългосрочен план съвместните специализирани полицейски операции със служители на жандармерията ще продължат. Осигуряване на пътната безопасност и намаляване на пътния травматизъм е друга основна задача, като особено в почивните дни, когато потокът от автомобили към Гърция е голям, полицейското присъствие ще е засилено. Комисар Кръстев отчете, че от началото на годината досега на територията на област Благоевград са станали 122 ПТП със седем загинали и 162-ма ранени, като за същия период през 2018 г. пътнотранспортните произшествия са 127 броя.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов