Община Сандански подобрява своите социални услуги - blagoevgrad.utre.bg

Община Сандански подобрява своите социални услуги

21 юни 2019, 16:45 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

Домашният социален патронаж е в нова сграда и модернизирано оборудване

Домашният социален патронаж в град Сандански е услуга в общността, която включва и доставката на храна до домовете. До момента кухнята на социалната услуга се помещаваше в сградата на ПГ „Яне Сандански“.
С цел оптимизиране работата на Домашния социален патронаж, услугата вече се предлага в напълно обновена и ремонтирана сграда, с удобен достъп в част от сградния комплекс на МБАЛ „Югозападна болница“.
По проект бе изцяло подменено старото кухненско оборудване, като се закупи професионален газов котлон, хладилен шкаф-маса, хладилни шкафове, нови мивки и кухненски стелажи, удобни работни маси, вентилационни абсорбатори и кухненски шкафове.
С изпълнението на проекта и преместването на Домашния социален патронаж в обновени, по-широки и удобни помещения, качеството на предлаганата социална услуга се подобри. Кухненският блок се превърна в модерна, технологично оборудвана и удобна база.
Предвижда се в съседство с Домашния социален патронаж да се обособи и кухненски блок на МБАЛ „Югозападна болница“, с което се обединяват усилията за високи европейски стандарти в полза на общественото хранене и подобряване условията на труд, работа и грижа за болните и хората в неравностойно положение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета