Спартакови игри отново ще демонстрират в Склаве - blagoevgrad.utre.bg

Спартакови игри отново ще демонстрират в Склаве

22 юни 2019, 13:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Сандански

  Ще започнат в 20 часа

 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

Участват около 30 възстановчика от групата Legio I Italica и гости-гладиатори от Gruppo StoricoRomano, Рим

Възстановките и традиционният панаир, които ще се проведат днес от 20:00 ч. в село Склаве, ще запознаят туристите и местните жители с античната епоха и провеждалите се тогава събития.
В демонстрациите ще участват около 30 възстановчика от групата Legio I Italica и специални гости-гладиатори от Gruppo StoricoRomano, Рим, Италия.
Старото име на село Склаве е Славе от латинската дума „Slave”, което означава „роб”. Селото е известно с тракиеца Спартак като негово рождено място и с пазара си на роби, на който е продаден самият Спартак за гладиатор. Чрез събитието ще се подпомогне осъществяването на възстановка на римски пазар на роби, възстановка на гладиаторска тренировка, възстановка на римски пазар, предлагащ тракийски и римски кулинарии, различни стоки и различни фолклорни прояви, като по този начин ще се утвърди древният панаир в село Склаве като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.
Провеждането на Спартаковите игри в село Склаве, община Сандански, е резултат от политиката на общината и заложените цели в нея, устремена към устойчиво развитие и осигуряване на висококачествени условия за живот на своите жители и гости. Един от начините за подобряване качеството на живот на населението и качеството на предлаганите услуги на гостите на общината е чрез популяризиране на туристическите продукти и атракции, предлагащи се на територията и вследствие на голямата посещаемост на общината от туристи, подобряване на икономиката, което води до подобряването на социално-икономическата среда.
Събитието се организира от община Сандански.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета