Избрани Новини

Тази вечер на Франкофоли - Kendji!

Втори ден продължава Франкофоли

Втори ден в Благоевград продължава юбилейното издание на Франкофоли. То е в градския парк “Македония”, а входът за всички жители и гости на града – свободен. Музикалната програма е изключително силна, като  в нея се открояват добре познати звезди от световната музикална сцена. Американската изпълнителка LP с италиански корени бе хедлайнер вчера, 21 юни, в първия ден на фестивала. Преди нея излезе хитовият молдовски изпълнител Dan Balan, както и френската електро-суинг банда Caravan Palace.
Тази вечер на сцената на Франкофоли първи ще излезе Никола Груев-Kottarashky и неговата група. По-късно той ще отстъпи място на едни от най-известните румънски артисти Morandi, чиито хитове са познати в целия свят. Като хедлайнер на втората вечер ще се изяви френският поп изпълнител Kendji Girac, който доби световна популярност с хита си Andalouse.
Сцената за фестивала „Франкофоли“, на която се изявяват всички музиканти, е с площ 300 кв.м. На и около сцената са поставени около 300 ефектни осветителни тела, има и над 250 кв.м. LED стени, на които се излъчват изявите в реално време. Със своята мощ  качеството на озвучаването попада в ТОП 3 на системите от световно ниво, а всеки един от участниците пристига с най-актуалните си декори, което гарантира допълнителен ефект.
Площта на парк „Македония” е 62 дка и позволява да се съберат десетки хиляди хора, като на място е осигурен достъп за хора в неравностойно положение.
Мерките за сигурност в парка са изключително сериозни, не се допуска влизането с бутилки, твърди и остри предмети, а лицата под 18 години влизат след попълнена декларация от техните родители/настойници.
За фестивалното настроение допринасят и шатрите, на които се предлагат храни и напитки.
ПРОГРАМА:
22 ЮНИ/СЪБОТА
20:00-21:30 Kottarashky
22:00-23:00 Morandi Official Page
23:30-00:30 Kendji



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)