Избрани Новини

В Благоевград предстои премиера на книгата "Луна на прозореца“

Романът ще бъде представен на 26 юни от 18:00 часа

„Луна на прозореца“ е най-новата книга на родената в Благоевград, но живееща в ЮАР, д-р Антоанета Славова. Това е психологически роман за вечното търсене на пътя и за болезнените конфликти, които хората преодоляват ежедневно, за да запълнят празнотата в себе си.
Романът „Луна на прозореца“ ще бъде представен в Благоевград на 26 юни /сряда/ от 18:00 часа в книжарница „Хеликон“.
Антоанета Славова е родена в Благоевград през 1953 година, където завършва началното и средното си образование. В тези години е повлияна силно от ясната представа за добро и лошо на семейството си, топлината и красотата на Рила и Пирин и от книгите – многобройни и безразборно четени. Завършва психиатрия в София.
Антоанета Славова споделя: „Животът, историята на всеки човек е роман, написан от самия него и сега, 40 години по-късно, продължава да ме удивлява с неповторимостта си. Така, с работата си на психотерапевт, останах завинаги свързана и с литературата.“
Първата ѝ книга излиза през 1997 г. – „Картини от едно бягство, считано за спасително”, а през 2004 г. бял свят вижда романът й „Между”.
Книгите на Антоанета Славова са силно свързани с лични преживявания и използват имиграцията като причина за преоценка на екзистенциални понятия като самотата, свободата, изборът, забравата, смисълът на съществуването ни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов