В Благоевград предстои премиера на книгата "Луна на прозореца“ - blagoevgrad.utre.bg

В Благоевград предстои премиера на книгата "Луна на прозореца“

25 юни 2019, 17:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Романът ще бъде представен на 26 юни от 18:00 часа

„Луна на прозореца“ е най-новата книга на родената в Благоевград, но живееща в ЮАР, д-р Антоанета Славова. Това е психологически роман за вечното търсене на пътя и за болезнените конфликти, които хората преодоляват ежедневно, за да запълнят празнотата в себе си.
Романът „Луна на прозореца“ ще бъде представен в Благоевград на 26 юни /сряда/ от 18:00 часа в книжарница „Хеликон“.
Антоанета Славова е родена в Благоевград през 1953 година, където завършва началното и средното си образование. В тези години е повлияна силно от ясната представа за добро и лошо на семейството си, топлината и красотата на Рила и Пирин и от книгите – многобройни и безразборно четени. Завършва психиатрия в София.
Антоанета Славова споделя: „Животът, историята на всеки човек е роман, написан от самия него и сега, 40 години по-късно, продължава да ме удивлява с неповторимостта си. Така, с работата си на психотерапевт, останах завинаги свързана и с литературата.“
Първата ѝ книга излиза през 1997 г. – „Картини от едно бягство, считано за спасително”, а през 2004 г. бял свят вижда романът й „Между”.
Книгите на Антоанета Славова са силно свързани с лични преживявания и използват имиграцията като причина за преоценка на екзистенциални понятия като самотата, свободата, изборът, забравата, смисълът на съществуването ни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета