Две години затвор получи рецидивист, извършил кражба в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Две години затвор получи рецидивист, извършил кражба в Кюстендил

25 юни 2019, 17:33 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay

А. А. е многократно осъждан за престъпления от общ характер

Районна прокуратура - Кюстендил постигна ефективна присъда по водено бързо производство срещу А. А. от Кюстендил за престъпление по чл.196, ал. 1, т. 2, във вр. чл.195, ал.1, т. 3, пр. 2, вр. с чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

На 28.05.2019 г. обвиняемият А. А. нямал пари да си закупи наркотични вещества и решил да открадне вещи, които впоследствие да продаде. Тръгнал към центъра на Кюстендил и на ул.„Овощарска“ забелязал постройка, която била без прозорци и дограма, а на тяхно място били поставени черни платна. С ръце избутал едно от платната, което се намирало откъм улицата и влязъл в постройката, която се ремонтирала. В нея намерил само една ръчна количка с гумирано колело. А. А. изнесъл ръчната количка през прозореца и с нея отишъл в кв.“Изток“ в Кюстендил, където я продал за сумата от 10 лв. на свой познат.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия от органите на полицията А. А. бил установен и признал за извършената кражба. Намерен бил и купувачът на количката, която впоследствие била върната на собственика. Стойността на отнетата вещ  е 67.50 лв.

 А. А. е многократно осъждан за престъпления от общ характер. След приключване на разследването е сключено споразумение между Районна прокуратура - Кюстендил и защитника на А. А. На обвиняемия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при първоначален „строг“ режим.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета