Депутати от ГЕРБ и кметове уважиха откриването на изложба в Дупница на художника Николай Янакиев - blagoevgrad.utre.bg

Депутати от ГЕРБ и кметове уважиха откриването на изложба в Дупница на художника Николай Янакиев

28 юни 2019, 13:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

Изложбата може да се разгледа в продължение на месец

Представители на ГЕРБ уважиха откриването на изложбата в Дупница на един от най-изтъкнатите български художници – Николай Янакиев. Живописните творби на автора бяха представени в Общинската художествена галерия „Околийската къща“, където се състоя официалното откриване.

Десетки уважиха събитието, а сред тях и народните представители от ГЕРБ Димитър Главчев, Радослава Чеканска, Александър Александров и Валентин Милушев. Гости на откриването бяха също кметът на Дупница инж.Методи Чимев, председателят на Общинския съвет Емил Гущеров, зам.кметът Крум Милев, д-р Матей Попниколов, съветници и редица общественици.

 Световноизвестният художник Николай Янакиев е родом от Дупница и традиционно участва в общата инициатива на дупнишките майстори на четката “Приятели”. Негови картини редовно участват в парижкия Есенен салон и са част от фондовете на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, колекция на ЮНЕСКО, галерия “Уфици” във Флоренция, Национална галерия за изящни изкуства “Ла Валета” в Малта, музей “Мимара” в Загреб, частни сбирки и много други музейни колекции.

В рамките на един месец в залите на Околийската къща и на Джамията, жителите и гостите на град Дупница ще могат да разгледат и да се насладят на изложбата-живопис на бележития български художник.Коментари (1)

Потребител
Ели
депутатите са по-важни от картините на световноизвестния атор. Само те се пъчат на снимките!
28 юни, 15:22 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета