Отпускат средства на две двойки за ин витро процедури - blagoevgrad.utre.bg

Отпускат средства на две двойки за ин витро процедури

28 юни 2019, 19:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Общо 200 000 лева са предвидени от Бюджет 2019 на Община Благоевград

Нови две двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати за извършване на ин витро процедури. Решението бе гласувано по време на сесия на Общински съвет - Благоевград. За всеки един заявител ще бъдат заделени по 4 000 лева.
Общо 200 000 лева са предвидени от Бюдежт 2019 на Община Благоевград за ин витро процедури.
Благодарение на политиката на кмета д-р Атанас Камбитов и екипа му, всяка година десетки семейства в Община Благоевград получават финансова помощ за извършване на ин витро процедури. Именно затова кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден за целенасочена политика на Община Благоевград в подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Фондация „Искам бебе“ - Ангели на благодарността“.
Община Благоевград подпомага двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на условията за национално финансиране или са над 43-годишна възраст.
По предложението от кмета Камбитов кандидатите са вписани не по имена, а под „Заявител с Вх.№“.
По време на редовното заседание на Общински съвет стана ясно, че ще бъдат сформирани нови паралелки в VIII СУ и XI ОУ заради големия брой желаещи родители да запишат децата си в съответните учебни заведения. Решението за допълнителни паралелки е взето на база направен анализ на общинската администрация и регионалното управление на образованиетоКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета