Избрани Новини

Трафикът на леки коли през ГКПП - Кулата е изключително интензивен

От полунощ до 17 часа днес са преминали 6 500 автомобила

Настоящият летен туристически сезон се очертава като изключително интензивен, констатира се доста по-голяма натовареност спрямо миналия сезон. През 2018 година такива натоварвания наблюдавахме през съботните и неделни дни. Констатираме, че сега, от около 10 дни, се наблюдава изключително интензивен трафик, включително и в дните четвъртък и петък. Значително е завишено и движението на гражданите от трети страни В сравнение с миналата година, съобщи началникът на пункта главен инспектор Атанас Георгиев. Гранична полиция осигурява служители за всички девет гишета, пропускат се превозни средства на всички възможни ленти, уточни началникът на пункта и посочи, че от полунощ до момента са преминали 6 500 автомобила, проверени са над 30 000 души.

Той обърна внимание, че непълнолетните подлежат на специална проверка според българското и Шенгенското законодателство. Това изисква по безспорен начин да се установи, че те пътуват със съгласието на родителите.

ГКПП - Кулата осигурява над 50 % от пътникопотока на българо-гръцката граница, допълни още главен инспектор Георгиев и препоръча на  пътуващите да избират и алтернативни маршрути за Гърция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов