“Светлината в модерното изкуство” ще огрее санданчани - blagoevgrad.utre.bg

“Светлината в модерното изкуство” ще огрее санданчани

29 юни 2019, 15:00 | blagoevgradutre
  • Базиликата, от 21.00 часа

Представят автор-модернист от Сандански

Ако пристъпиш много рязко към картините на Мариана Везарова, имаш чувството, че ще се разпръснат в пространството. Но ефирът те грабва и политаш в един омаен свят на пеперудения трепет в пъстроцветната дъга.
С притаен и скромен поглед, боязлива усмивка, като един блян, виждаш крехката фигура на художничка сред тези обаятелни платна, съчетали в себе си експресионизъм, минимализъм, и абстракционизъм.
Макар многобройните самостоятелни изложби, вече 25, Мариана Везарова няма в себе си онзи нарцисизъм, характерен за преуспелите големи художници. Напротив! Носеща в себе си смелостта на Фрида Кало, непримиримостта на Джорджия О’ Кииф и нежността на Елисавета Консулова-Вазова, отпечатъкът в картините й носи онзи нереален свят, съпоставящ в себе си несъвместими реалности, емоционална сила и поетична простота.
Тази година в град Сандански културните събития изпреварват зрителския интерес. И ето тази изложба, необикновена, завладяваща и вдъхновяваща, ще ни направи по-богати, по-одухотворени, по-мечтателни, защото отваря пред сетивата ни нови светове.
Но не само картините ще ни завладеят. Изложбата на фона на инструментален саунд ще взриви почитателите на модерното изкуство и ще ни предизвика да вникнем в картините на Мариана Везарова, които сами по себе си са музика, идваща отнякъде там далеч, от небитието, но близка и стопляща.
Тази вечер в Базиликата, от 21.00 часа - изложбата на Мариана Везарова “Светлината в модерното изкуство”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета