Избрани Новини

Брежани празнува своя празник

Селото посреща гости отблизо и далече

С тържествена света литургия в храм "Св. Димитър", курбан и богата концертна програма, село Брежани посреща гости за един от най-големите си празници

На 29 юни българската православна църква почита светите апостоли Петър и Павел, наречени първовърховни за това, защото най-много са се потрудили при поставяне основите на светата Църква Христова.
На 29 юни Брежани празнува традиционно един от най-големите си празници - Празник на село  Брежани.
Светите апостоли покровителстват селото и неговите жители още от времето на Първата българска държава, когато в пределите на планинското селце е изграден манастир "Св.св. Петър и Павел".
Традиционно, всяка година, селото посреща гости отблизо и далече. Празникът започва с камбанен звън и тържествена света литургия, продължава с освещаване на курбана за здраве и благоденствие, с обща трапеза.
А вечерта, на празничния площад, от 20 часа ще започне концертната програма с участието на оркестър "Бохеми", Крисия и самодейци от местното читалище.
Кметът на село Брежани Благой Стефанов кани всички жители и гости да почетат паметта на светите апостолите Петър и Павел и отпразнуват заедно празника на село Брежани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов