Благоевград е домакин на Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14 години - blagoevgrad.utre.bg

Благоевград е домакин на Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14 години

29 юни 2019, 13:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Официалното откриване е на 1 юли

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Турнирът започва на 30 юни и ще продължи до 2 юли включително

Благоевград за пореден път ще посреща спортисти за европейски турнир. Тенис шампиони от цяла Европа ще пристигнат в Благоевград за турнира Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст. 3 дни кортовете в парк „Бачиново“ ще приемат тенис шампиони не само от България, а и от Европа. Официалното откриване ще бъде на 1 юли /понеделник/ , на тенис кортовете в парк „Бачиново“ от 09:00 часа.Турнирът започва на 30 юни и ще продължи до 2 юли, включително.

Първенството се организира от Община Благоевград, БФТенис и ТК „Мачпойнт“.

Не за първи път Община Благоевград е домакин на състезание от толкова висок ранг. Десетки пъти Благоевград е посрещал спортисти от цял свят за световни, европейски, републикански и държавни първенства. Градът се превърна в предпочитано място за провеждане на такива състезания, благодарение на отлично поддържаните бази, изграждането на нови зали, терени и игрища.

За първи път български отбор има възможност да бъде домакин на европейска зимна и лятна купа в рамките на една година. През месец февруари Пловдив прие мачовете от Европейската отборна зимна купа за девойки до 14 години.

В момента, за България, най-предно класираните българки в ранглистата на Тенис Европа до 14 години са Анастасия Александра Николова, Йоана Радулова, Александра Габровска и Ангела Ганева.

През миналата година девойките на България до 14 години спечелиха 9-то място на Световното и 6-то място на Европейското първенство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета