Избрани Новини

Нов Център по екология беше открит в Тетевен

Изграден е със значимия принос на Югозападното държавно предприятие

Нов Център по екология беше открит в Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ - Тетевен. Центърът е изграден по проект, финансиран от Фондация „Америка за България”, със значимия принос на Югозападното държавно предприятие.
Замислен като съвременно и иновативно пространство, което разчупва представите за традиционна класна стая, центърът по екология е оборудван с преносими лаборатории за изследване на въздух, почва, вода, растения и животни, дигитални микроскопи, интерактивна дъска, лаптопи и специализирана литература. Разполага и със специални пособия за интерактивни игри, проектирани и разработени от колектива на гимназията. Проектът е реализиран след реконструкция, обзавеждане и оборудване на две неизползваеми учебни стаи и прилежащия към тях коридор. Те са преобразувани в лаборатория, презентационна зала, зона за релакс и санитарно помещение.
ЮЗДП подкрепя всяка инициатива, свързана с подобряване на учебната среда и на условията за получаване на по-добро образование и екологично възпитание на подрастващите. Гимназията в Тетевен е едно от двете национални училища, което подготвя кадри за горското стопанство. Наскоро тя отбеляза своя 110-годишен юбилей.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов