Избрани Новини

Литератори от Югозапада обсъдиха новия сборник "Огнище" /снимки/

Днес в Благоевград бе представен новият брой на алманах "Огнище" - издание на Творческо обединение "ХХI век" и Литературен клуб "Огнище" при НЧ "Н.Вапцаров 1866" - Благоевград. В сборника участват със свои творби литуратурни творци от целия Югозапад - Перник, Кюстендил, Самоков, Петрич, Сандански, Банско, Разлог, Благоевград, Дупница и др.

На срещата, организирана от читалищната управа, присъстваха поети и писатели от Югозапада. Те бяха сърдечно приветствани от председателя на читалището Васил Новоселски. В словото си той разгледа и някои организационни проблеми, касаещи новата редакционна колегия на бъдещия сборник, смяната на главния му редактор с нов, както и предстоящия избор на нов председател на творческото обединение, тъй като досегашният - Красимира Кацарска, поради лични и творчески ангажименти, няма да може да упражнява вече тези си  задължения.

Красимира Кацарска представи сборника и авторите, участващи със свои творби в него и пожела успех на всички, дошли на срещата. Този път те бяха по-малко, защото тя съвпадна с Мелнишките поетични вечери, организирани от Катя Ерменкова, които се провеждат по същото време.

А след това се състоя и кратък рецитал, на който присъстващите творци прочетоха някои от най-новите си стихотворения.

Организаторите бяха предвидили и лека почерпка, по време на която се провеждаха разговори, създаваха се нови контакти и творчески връзки.

Тук беше и най-новият член на творческото обединение - Кирилка Димитрова от град Сандански, чийто първи роман "Орисия" излезе преди дни. Той ще бъде представен в началото на есенния творчески сезон пред членовете на Литературен клуб "Огнище".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов