Тенис надежди ще се надпреварват в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Тенис надежди ще се надпреварват в Благоевград

30 юни 2019, 08:41 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay

Градът е домакин на Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст

Благоевград за пореден път посреща спортисти за европейски турнир. Тенис шампиони от цяла Европа пристигнаха в Благоевград за турнира Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст. 3 дни кортовете в парк „Бачиново“ ще приемат тенис шампиони не само от България, а и от Европа. Турнирът започва днес и ще продължи до 2 юли  включително.  
Първенството се  организира от Община Благоевград, БФТенис и ТК „Мачпойнт“.
Не за първи път Община Благоевград е домакин на състезание от толкова висок ранг. Десетки пъти Благоевград е посрещал спортисти от цял свят за световни, европейски, републикански и държавни първенства. Градът се превърна в предпочитано място за провеждане на такива състезания, благодарение на отлично поддържаните бази, изграждането на нови зали, терени и игрища.
За първи път български отбор има възможност да бъде домакин на европейска зимна и лятна купа в рамките на една година в Пловдив и Благоевград, като Пловдив прие мачовете от Европейската отборна зимна купа за девойки до 14 години.
В момента, за България, най-предно класираните българки в ранглистата на Тенис Европа до 14 години са Анастасия Александра Николова, Йоана Радулова, Александра Габровска и Ангела Ганева.  
През миналата година девойките на България до 14 години спечелиха 9-то място на Световното и 6-то място на Европейското първенство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета