Летните културни празници в Кюстендил представят Yako Trio /видео/ - blagoevgrad.utre.bg

Летните културни празници в Кюстендил представят Yako Trio /видео/

02 юли 2019, 09:40 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Кюстендил

    Концертът е на 31 август от 21 ч. на Арката

Yako Trio е джаз група, създадена през 2016 година в Солун

Летните културни празници „Кюстендилско лято“ представят Yako Trio.
Yako Trio е джаз група, създадена през 2016 година в Солун, Гърция от Leandros Pasias (пиано), Vangelis Vrachnos (бас) и Giorgos Klountzos-Chrysidis (барабани).
Ключов елемент за формирането на триото е работата на известният гръцки музикант и композитор Yannis Konstantinidis и по-специално неговите аранжименти на познати мелодии и ритми на гръцката традиционна музика. Членовете на Yako Trio познават много добре неговата работа и се отнасят с възхищение към нея. Те създават триото, за да променят и представят работата на известния гръцки композитор отново на публиката чрез своето музикално звучене и преживявания. Затова и името на триото е „Yako”, първоначалните две букви от имената на Yannis Konstantinidis.
Целта на триото е да създават нов динамичен, въображаем подход към добре познатите гръцки традиционни песни, обединяващи традиционни идиоми, класически хармонии и съвременни джаз елементи, включващи джаз импровизации.
През 2018 година Yako Trio записват първият си албум, включващ 5 изпълнения, всичките гръцки традиционни песни с аранжимент на Konstantinidis от 1950 година и с нов аранжимент на Yako Trio от 2016 година. 

Концертът на групата е в събота, 31 август т.г. от 21:00 ч. на Арката.
Вход свободен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета