Национална конференция на местните власти се проведе в Боровец - blagoevgrad.utre.bg

Национална конференция на местните власти се проведе в Боровец

02 юли 2019, 12:15 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Бяха разисквани приоритетите на общините и сдружението през следващите 10 години

Кметът на общината Георги Икономов, заедно с колегите си Асен Кирицов, Владимир Кушлев и Димитър Русков, взеха участие в Националната конференция на местните власти, организирана от НСОРБ в Боровец. Конференцията е заключителна и на нея бяха отчетени постиженията през изминаващия мандат и разисквани приоритетите на общините и Сдружението през следващите десет години.
Дискусиите, в които взеха участие министри и зам.министри от кабинета, категорично показаха, че за изпълнение на отговорностите си и реализиране на идеите за развитие общините се нуждаят от:
- Усъвършенствани механизмите за облагане на местните ресурси (особено в земеделските общини) в полза на собствените им приходи;
- Подобряване на разпределението на държавните трансфери и капиталови субсидии;
- Качествена промяна в контролните функции за местните власти при доставянето на услугите в областта на социалното дело и образованието.
Предложенията за бъдещи действия на НСОРБ и общините, за които има, или може да се постигне обществен консенсус, бяха обобщени и формулирани в Посланието към общинските съветници и кметове от мандат 2019 – 2023 "Общини и държава – партньори в настоящето и бъдещето на България".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета