Първите подземни контейнери в Благоевград вече са факт - blagoevgrad.utre.bg

Първите подземни контейнери в Благоевград вече са факт

02 юли 2019, 16:29 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Те са поредната стъпка за по-чиста околна среда

Първите подземни контейнери за битов отпадък в Благоевград вече са въведени в експлоатация. В централната градска част към момента са монтирани общо осем подобни съда. Три от тях се намират в пространството между сградата на Камерна опера и Минералната баня, два - при паркинга под пл.„Македония“ и още три на ул.„Гьорче Петров“, под НАП. Съдовете са предназначени за битов отпадък, като в тях не трябва да бъдат изхвърляни изделия от стъкло.
Постепенно Община Благоевград ще надгражда проекта, като подобни съоръжения ще бъдат поставени и на други места в централната градска част, както и в кварталите.
Подземните контейнери имат редица предимства пред стандартните. Те разполагат с качествени гумени уплътнители, които не позволяват разнасянето на неприятна миризма във въздуха. Температурата под земята е по-ниска от тази на повърхността през лятото и е постоянна, което гарантира по-бавното загниване на отпадъците. Освен това досегът на неоторизирани лица до контейнерите е ограничен. Друго предимство е по-голямата вместимост на съдовете, както и лесното и бързо обслужване и поддържане.
Поставянето на подземни контейнери е поредната стъпка за по-чиста околна среда, направена от кмета д-р Атанас Камбитов. Община Благоевград апелира за опазване на общинското имущество. При забелязване на нередности може да бъде сигнализирано на тел. 112, в делнични дни на 073/88 44 34, както и на дежурния телефон 073/88 44 06.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета