Избрани Новини

Представиха годишния доклад за развитие на Югозападния район

Обсъдиха мерки за повишаване конкурентоспособността на туристическата индустрия в страната

Областният управител на Кюстендил Виктор Янев взе участие в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югозападен район. Заседанието бе свикано и открито от губернатора на Благоевград Бисер Михайлов. От страна на Областната администрация - Кюстендил участие взеха и зам.областният управител д-р Матей Попниколов и главният секретар Гергана Михайлова.
„По време на Регионалния съвет бе представена информация за напредъка по изпълнението на оперативните програми, програмите за териториално сътрудничество и Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., както и предстоящи за обявяване процедури до края на 2019 г.“, коментира областният управител Виктор Янев. Губернаторът на Кюстендил посочи още, че са обсъдени мерки за повишаване конкурентоспособността на туристическата индустрия в страната ни, както и възможностите и предизвикателствата за устойчиво развитие на алтернативния туризъм.
Акцент по време на съвместното заседание е било също представянето на Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Югозападен район за 2018 г.
Членовете на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югозападен район избраха заместник-председател на органа за периода от 1 юли до 31 декември 2019 г. Това е кметът на община Сливница Васко Стоилков. Той е предложен от поемащия председателството до края на тази година Илиан Тодоров, областен управител на София област.
Представител на Дирекция „Модернизация на администрацията“ към Министерския съвет  представи уеб базирана платформа за достъп до обществена информация. Тук са конкретизирани задълженията на администрацията в процеса на заявяване на достъп и публикуване на обществена информация.
На вниманието на участниците в Регионалния съвет бе представена и темата за изграждане на електронна платформа за продажба на имоти частна държавна собственост – проект, обхват и основни функционалности.
Участие в съвместното заседание взеха зам.министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, областни и зам. областни управители, кметове на общини, представители на министерства и на различни институции.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)