Избрани Новини

Симитли вдъхновява художници

С платната от пленера ще бъде направена изложба

Майстори на четката рисуват Симитли. Повод дава юбилеят на града - 50 години град Симитли. Цяла седмица ще творят, информират от Общината. Ще можете да ги видите навсякъде - проф.Драчев от Югозападния университет и колегите му доц.Христо Шапкаров, Цветанка Грънчарова, гл.асистент Богомил Тодоров, Любима Бърдарова.
Те и местни творци ще създават картини за Симитли - графики, пейзажи, абстракции…
От понеделник до края на седмицата е времето на пленера „50 години град Симитли“. В пленера твори и оформителят на платна и рамки Венцислав Стоименов. Тази седмица за Симитли рисуват и много талантливи деца и младежи. Заедно с утвърдените имена на художници рисуват и Гергана Георгиева от Симитли, с диплома по „Изобразително изкуство” от ЮЗУ, за втора година в пленер в Симитли участва и Христина Боянска - ученичка в 9 клас в НХГ - Благоевград. Осмокласничката от Брежани, която вече има самостоятелна изложба, Христина Пенчева също е част от пленера, за Симитли рисува и Ангелина Крумова от града, която е художник-любител.
Към пленера, с голяма любов и ентусиазъм, специално отношение има почетният гражданин на Симитли художникът Николай Кашев.
С платната от пленера ще бъде направена изложба за празника на град Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов