Легенди на "Пирин Фолк" се завръщат на сцената в Сандански - blagoevgrad.utre.bg

Легенди на "Пирин Фолк" се завръщат на сцената в Сандански

03 юли 2019, 14:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Фен Фолк ТВ

  Ще се проведе на 30, 31 август и 1 септември

 • Снимка:
  Фен Фолк ТВ

 • Снимка:
  Фен Фолк ТВ

Йорданка Варджийска и Райко Кирилов ще изпълнят незабравимите си дуети

Тази година на 30, 31 август и 1 септември в Летния театър в гр. Сандански ще се проведе XXVII-то издание на утвърдения и уникален по рода си фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“ Сандански 2019. За трета поредна година ще се състои и „Детски Пирин Фолк“.
Сцената ще посрещне едни от емблематичните имена на българския фолклор, свързани през годините с историята на фестивала.
На 30 август рецитал заедно с Неврокопския танцов ансамбъл ще изнесе неповторимата Николина Чакърдъкова. Тогава е изявата и на талантливите деца и награждаването на победителите в Детски Пирин Фолк.
На 31 август на сцената своя песенен патриотичен поздрав ще отправи обаятелният Илия Луков. Тогава са и двата конкурса: за авторска македонска песен и за изпълнителско изкуство.
На 1 септември обичаните Йорданка Варджийска и Райко Кирилов ще изпълнят незабравимите си дуети, а Радостина Паньова ще представи нови песни. Тогава е и гала-вечерта на лауреатите.
За първа година хореографиите са поверени на „Майсторите на танца“. Традиционно на децата ще партнират местните самодейни танцови състави.
Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim: https://bit.ly/306TaMMКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета