Избрани Новини

Петрич кани на нов фестивал!

Започва първият Фестивал на мюзикъла и оперетата

Петрич кани на нов фестивал! Днес започва първият Фестивал на мюзикъла и оперетата.
Театралният дух отново ще събере пред сцената петричани, за да се насладят на невероятните артисти от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново и Държавната опера - Варна, които ще представят интересни и незабравими спектакли.

Под открито небе, на градския площад в Петрич, два невероятни поредни дни ще изпълнят града с музика, приключения и истории, които ще ни пренесат в света на музикалното и театрално изкуство.
Отново в града ще гостува Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов“ - Велико Търново, който ще ни заплени с мюзикъла “Криворазбраната цивилизация“ от Дечко Таралежков, по текст на Добри Войников, постановка Борис Дюлгеров, диригент Васил Вълчев.
За всички малки и пораснали деца - Детският музикално-театрален спектакъл “Пипи дългото чорапче“ по романа на Астрид Линдгрен, адаптация, текст и постановка Стефан Методиев, музика Михаил Шишков.
Държавна опера - Варна ще представи мюзикъла “Зоро“, музика на Джипси кингс и Джон Камерън, диригент Страцимир Павлов, режисьор Петко Бонев. Говорните диалози се изпълняват на български език, а песните на оригиналния език. Мюзикълът ще бъде изигран с 3D MAPPING, което ще подсили още повече нашето вълнуващо приключение в света на “ЗОРО“.

ПРОГРАМАТА:

6 септември - "Криворазбраната цивилизация"- мюзикъл, 20.00 часа

7 септември - "Пипи Дългото чорапче" - детски музикално-театрален спектакъл , 10.30 часа

7 септември - "Зоро" - мюзикъл, 20.30 часа

Всички спектакли ще се играят на градския площад.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов