Избрани Новини

Мариана Стефанова от Банско участва в изложба в Генуа

Марсе рисува предимно абстракт

Художничката от Банско Мариана Стефанова участва в изложбата "Ineditus Tempus" в италианския град Генуа, информира БНР Благоевград. Авторката с псевдоним Марсе е единствената българка в експозицията, организирана и представена от изкуствоведката д-р Матеа Мичело.
Връзката на Матеа Мичело и Мариана Стефанова се осъществи благодарение на Радио Благоевград, в чийто Арт салон са гостували и двете. Мариана Стефанова-Марсе показа свои произведения в самостоятелна изложба "Спонтанно" в Арт салона през месец юни 2018 година, а в края на същата година, по случай 45-тата годишнина на Радио Благоевград, Матеа Мичело организира и представи в Арт салона 45 италиански автори. Изкуството срещна италианката и художничката от Банско и така се зародиха ползотворни сътрудничества.
От  13 юни до 14 юли 2019 г. е изложбата в Генуа, където наред с десетки италиански съвременни автори се представя и българката Мариана Стефанова.
Марсе рисува предимно абстракт, за тези си увлечения казва: "Винаги съм била шарен и любопитен човек и ето то ме доведе до търсене на невидими неща извън мен и в абстракта намирам начин да покажа емоции и провокирам фантазията на хората. Абстракт показва невидимата страна на вселената и може да си направим собствен прочит на картината, затова и не ги назовавам, твърде рамкирано и ограничено."



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов