В Благоевград започва кампания за извозване на опасни отпадъци - blagoevgrad.utre.bg

В Благоевград започва кампания за извозване на опасни отпадъци

08 юли 2019, 09:41 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Тя ще бъде в рамките на два дни - 8 и 9 юли

Община Благоевград стартира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще бъде в рамките на два дни - 8 и 9 юли. За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от няколко пункта в града. Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност.
Днес от 10:00 до 12:30 часа отпадъците ще се приемат на паркинга на улица „Скаптопара“ 1, същият ден от 13:00 до 16:00 часа кампанията ще продължи на паркинга пред магазин „Аско Деница“ в квартал „Грамада“.
На 9 юли от 10:00 до 12:30 часа специално оборудван микробус ще приема отпадъци на паркинга на улица „Свобода“ и ул. „Симеон Радев“ . От 13:00 до 16:00 часа същия ден отпадъци могат да бъдат предавани в квартал „Струмско“, при уширението на ул. „Битоля“. Кампанията е насочена към домакинствата в Благоевград и не обхваща физически и юридически лица, извършващи търговска дейност.
Чрез реализиране на кампанията се цели жителите на община Благоевград бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета