Асен Блатечки и Калин Врачански "емигрират" в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Асен Блатечки и Калин Врачански "емигрират" в Благоевград

08 юли 2019, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

    Премиерата е от 19 часа

Ново хитово заглавие в репертоара на благоевградския театър

Днес от 19:00 ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград ще представи новото заглавие в репертоара си за възрастни „Емигранти” от Славомир Мрожек.
Вълнуваща история за бягството, история, която наблюдава съдбата на емигранта отстрани.
Асен Блатечки и Калин Врачански ще влязат в ролите на интелектуалеца АА и обикновения работник ХХ. Звездите от „Стъклен дом” и „Фамилията”, превърнали се в любимци и на театралната публика, ще представят характерите на двамата гастарбайтери, чиито допирни точки са единствено фактът, че са чужденци в страната, в която се намират, избягали от родината, за да търсят по-добър живот.  
Героят на Асен Блатечки е типичният емигрант, от тези, които в началото на демокрацията са имали възможност да бягат. Общ работник, избягал от родното си място, за да спечели пари. Калин Врачански е абсолютен антипод – върховният интелектуалец, вероятно напуснал родината си по идейни причини.
Режисьорът на постановката и актьор Асен Блатечки казва: „Това е една пиеса, която нито осъжда, нито поощрява, нито поучава. Това всъщност е пиеса за топлотата, радостта, приятелството, възможността да прегърнеш някого и да му кажеш една топла дума. Спектакъл за свободата, добротата, благородството, прошката, за нуждата от нежност, близост и топлота”.
След премиерата в Благоевград спектакълът тръгва на турне в Пазарджик, Пловдив и Раковски, а още в първите дни на септември предстоят гостувания в Казанлък и Бургас.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета