Избрани Новини

Белица с нов успех в патронажната грижа за възрастните

Кметът Ревански подписа договор за безвъзмездна финансова помощ

Днес кметът на Община Белица Радослав Ревански подписа договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05М9ОР001-2.040 “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2" по Оперативна програма ‘‘Развитие на човешките ресурси“.
Общата цел на операцията е подобряване на качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ (материален и кадрови) капацитет за предоставянето им.
Специфичната цел на операцията е да се изгради модел за патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания, включително с хронични заболявания и трайни увреждания с цел осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в техните домове. Операцията ще се реализира в изпълнение на заложените мерки в Плана за действие за периода 2018-2021г. за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа, одобрен с РМС №28/19.01.2018г.
Проектът ще осигури надграждане на създадения модел за предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора, като ще се надградят резултатите по Проекта ,,Домашни грижи за достоен живот‘‘. Проектът се реализира от Българския червен кръст съвместно с Министерството на труда и социалната политика и Министерството на здравеопазването с финансиране от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество по Българо-швейцарската програма за сътрудничество и съфинансиране от институциите.
Операцията ще се осъществи чрез прилагане на вече изградения модел и единни програми за предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравни-социални услуги и обучения на персонала.
Община Белица е водещ партньор в проект BG05М9ОР001-2.040 в партньорство с ощините Хаджидимово и Гърмен.
Общата стойност на проекта е 219 308.00 лв. за 16 месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)