Избрани Новини

Има опасност от наводнения в Югозапада

Ще има значителни повишения на водните нива на реките Струма, Места и Доспат

Днес в следобедните и вечерните часове ще има краткотрайни повишения на водните нива на пиринските притоци на р. Струма и р. Места. От следобедните часове на 10.07. до следобедните часове на 11.07. ще има значителни повишения на водните нива в целите водосбори на реките  Струма, Места и Доспат. От следобедните часове на 11.07. и на 12.07. речните нива ще се понижават.

В резултат на интензивни валежи има опасност от възникване на поройни наводнения през деня на 10.07. и във вечерните часове на 10 срещу 11.07. във водосбора на: р. Места (в притоците ѝ р. Бяла Места, р. Белишка в района на Белица, р. Неврокопска в района на гр. Гоце Делчев, р. Мътница, р. Бистрица); р. Струма (в притоците ѝ р. Новоселска, р. Джерман, р. Копривен, р. Рилска, р. Лисийска, р. Благоевградска Бистрица в района на градовете Кюстендил, Дупница, Благоевград).

В направените прогнози не се отчита работата и ретензионната способност на хидротехническите съоръжения.

За 10.07.2019 г. НИМХ обявява жълт код в 21 области и оранжев код в 7 области от страната (съответно първа и втора степен на предупреждение за опасно метеорологично време). Очакват се значителни количества валеж и гръмотевична дейност. В източните и южните райони на страната валежите ще продължат и през нощта срещу четвъртък (11.07.2019 г.) и там количествата на валежа ще са по-големи.

Подробна информация за предупрежденията и опасните метеорологични явления по области може да бъде получена от интерактивната карта на адрес: http://info.meteo.bg/opasni/



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов