Избрани Новини

Д-р Атанас Камбитов отново с номинация в "Кмет на месеца“

За малка община са номинирани Георги Икономов (Банско) и Радослав Ревански (Белица)

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е сред номинираните в „Кмет на месеца“ за м.юли, част от конкурса „Кмет на годината“. Темата е „Спортно лято“, а в надпреварата са включени градоначалници на общини, които предоставят разнообразни възможности за спорт на децата през ваканцията. Всеки може да даде своята подкрепа за номинация на https://www.kmeta.bg/konkurs/konkurs-kmet-na-meseca-za-yuli-na-tema-sportno-lyato до 28 юли.
Ежегодно Община Благоевград и спортните клубове организират безплатни занимания  за учениците през лятната ваканция. Тази година те стартираха на 1 юли и ще продължат до края на месец август.
В инициативата са включени различни видове спорт като баскетбол, плуване, художествена гимнастика, футбол, спортна стрелба, лека атлетика, естетическа гимнастика, самбо, спортна гимнастика, тенис на корт, шахмат, кик-бокс, ориентиране и лека атлетика.  
На територията на Община Благоевград развиват дейност 61 спортни клуба, в които работят лицензирани треньори и специалисти от високо спортно-педагогическо ниво. Всички тези клубове се финансират  ежегодно от общинския бюджет по действащи правила и наредба, одобрена от общински съвет Благоевград. За 2018 година  броят на децата, занимаващи се активно със спорт, е около 1800, а броят на учениците и младежите, занимаващи се с масов спорт, е около 2500 за 2018 година.
Номинираните за "Спортно лято" са:
- За малка община - Георги Икономов (Банско), Сунай Халил (Момчилград), Радослав Ревански (Белица)
- За средна община - Юлиян Найденов (Силистра), Донка Михайлова (Троян), Никола Белишки (Панагюрище)
- За голяма община - Живко Тодоров (Стара Загора), Йорданка Фандъкова (София), Атанас Камбитов (Благоевград).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)