Решен е половинвековен проблем за Благоевград! - blagoevgrad.utre.bg

Решен е половинвековен проблем за Благоевград!

12 юли 2019, 14:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Започва изграждането на подлез при квартал "Грамада“

Предстои стартиране на строителните дейности за изграждане на подлез в квартал „Грамада“ в Благоевград. Днес специално сформирана комисия към Община Благоевград отвори ценовите оферти. Изпълнението на дейностите по обекта ще започне след сключване на договор с ДЗЗД „Грамада строй“.  
С изграждане на подлеза при квартал „Грамада“ ще бъде решен един от основните проблеми за жителите на квартала от десетилетия насам. Ежедневно през жп прелеза преминават хиляди автомобили и пешеходци, което освен неудобства, създава и предпоставки за ПТП.
Прокарването на подлез под жп линията не само ще подобри безопасността на движението в района, но и ще оптимизира автомобилния трафик, който се накъсва от честото пускане на бариерите за преминаване на влакове.
Съоръжението ще бъде изградено благодарение на последователната политика, водена от кмета д-р Атанас Камбитов.
Финансирането на строителството е по проект „Интегриран градски транспорт на Благоевград“, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”, приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета