Град Гоце Делчев подписа два договора за финансиране днес - blagoevgrad.utre.bg

Град Гоце Делчев подписа два договора за финансиране днес

12 юли 2019, 17:18 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

Започва ремонт на болницата си и на Ученическия лагер

На церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството днес бяха връчени договори на бенефициенти по втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП между Република България и Република Северна Македония от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, Горан Милевски - министър на местното самоуправление на Република Северна Македония, и заместник-министър Деница Николова.
На церемонията присъства и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който подписа и получи договорите за изпълнение на два проекта – за ремонт на вътрешно отделение в МБАЛ "Иван Скендеров" и изграждане на фотоволтаична инсталация за автономно захранване на болничния комплекс, а вторият за ремонт на ученическия лагер в село Попови ливади.
Проектните предложения са подготвени от експертите в община Гоце Делчев и се реализират в партньорството на община Щип, Северна Македония.
Първият проект, касаещ МБАЛ "Иван Скендеров" е с бюджет за община Гоце Делчев в размер на 193 092,49 евро. Той предвижда подновяване на ВиК и електрическата инсталация; ремонт на Вътрешно отделение; изграждане на фотоволтаична инсталация за автономно захранване на болничния комплекс. По този начин ще се подобрят условията за пациентите и лекарите в отделението, а като цяло ще се реализират значителни икономии за болницата, чрез използването на енергия от фотоволтаичната инсталация.
Вторият проект предвижда ремонт и обзавеждане на основната сграда на Ученически лагер с. Попови ливади за настаняване на деца. Стойността му е 484 044,85 лв. С тази инвестиция ще бъде обновена базата и ще се даде възможност за ефективното ѝ използване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета