Избрани Новини

Продължават строително-ремонтните дейности по поречието на река Цапаревска

Кметовете - на Струмяни и северномакедонските Берово и Конче - подписаха договорите в МРРБ

Община Струмяни продължава строително-ремонтните дейности по поречието на река Цапаревска - трета и четвърта фаза, чрез евро финансиране, за което вчера на официална церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройство бяха връчени подписаните договори по програма Interreg-ИПП за трансгранично сътрудничество България - БЮР Македония.

Вчера в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройство се проведе официална церемония по връчването на договорите за субсидия по втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата Interreg-ИПП за трансгранично сътрудничество България - БЮР Македония. Договорите бяха връчени на официалните представители на водещите партньори от Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и Горан Милевски, министър на местно самоуправление на С.Македония.
Кметът на община Струмяни Емил Илиев подписа договори за два инфраструктурни проекта заедно с кметовете-партньори от община Берово и община Конче от Република Северна Македония, касаещи подобряване на крайречна инфраструктура и защита на населението от неблагоприятни наводнения и природни бедствия.
Присъстващите министри, кметове и партньори по одобрените проекти по програмата си пожелаха успех и ползотворно изпълнение на предвидените проектни дейности.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)