Избрани Новини

Кметовете на Струмяни и Берово обсъдиха отварянето на ГКПП Клепало-Берово

Срещата се състоя в посолството на Северна Македония у нас

Кметът на община Струмяни Емил Илиев участва в среща в посолството на Северна Македония , във връзка с организиране на предстоящи дейности и мерки по отваряне на ГКПП Клепало-Берово.

По покана на посланика на Северна Македония Мариан Гьорчев, кметът на община Струмяни и кметът на община Берово Звонко Пекевски, заедно с първия секретар на посолството Зоран Мираковски проведоха среща, на която обсъдиха предстоящи действия и процедури, свързани с навременната рехабилитация на пътя Струмяни-Клепало и отварянето на новия гранично-контролно пропусквателен пункт Клепало-Берово.
На срещата бяха подчертани традиционно добрите взаимоотношения между двете съседни погранични общини, които продължават във възходящ ред и с изпълнението на предстоящ проект с европейско финансиране по програма Interreg-ИПП за трансгранично сътрудничество България - БЮР Македония. Проектът,чийто водещ партньор е община Струмяни, предвижда подобряване на крайречната инфраструктура в двете планински общини с цел превенция на населението от наводнения и природни бедствия. За община Струмяни проектът предвижда строителни и подпорни дейности по поречието на река Цапаревска.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов