Избрани Новини

Ваканция на село, но не при баба и дядо

Академията "Живей с любов" се намира в село Смоличано

Деца от България и чужбина ще прекарат лятната си ваканция на село. Но не при баба и дядо. Академията „Живей с любов" се намира в полите на Осоговската планина, в село Смоличано. Там децата ще се запознаят отблизо със селската работа, бита и навиците на нашите баби и дядовци, ще се научат как да майсторят от дървен материал до красиви картини. Няма да могат да ползват мобилни телефони и интернет, няма да гледат и телевизия, информира БНТ.
В рамките на десет дни 20 деца ще живеят заедно при съвсем елементарни битови условия. Те ще обитават къщи, строени преди повече от 100 години, ще се къпят с дъждовна вода, заедно ще се грижат за зеленчуковата си градина.
Елена Начева, Академия "Живей с любов": Ще има куклен театър, театър на сенките. Всичко, което ще развива въображението на децата. Всичко, което ще им създава усещането за творчество.
Порутена плевня ще бъде реконструирана с помощта на децата, в нея ще се помещават киното и библиотеката.
Родителите ще подписват договор, с който се съгласяват децата им да не използват мобилни телефони, докато са в академията.
Елена Начева: С тези умни телефони децата се изолират от себе си. Спират да мислят творчески, спират да четат. Искаме всички тези неща да ги върнем.
По време на престоя си в лагера „Живей с любов" децата ще ходят на излети в планината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)