Избрани Новини

Майсторски клас по пиано събра деца в Рила

Обучаваха се малки пианисти от Козлодуй, Враца и Банско

Майсторски клас по пиано с деца от Козлодуй, Враца и Банско проведе в град Рила преподавателката от Националната музикална академия Даниела Дикова, предаде БНТ. Заради изключителната акустика в киносалона на местното читалище, от концертната зала в музея „Земята и хората" в София бе пренесен роял, на който децата свириха произведенията на Моцарт и Бах. Даниела Дикова решава да пренесе роял в читалището в Рила, за да могат децата да усъвършенстват музикалните си умения.

Доц. д-р Даниела Дикова: Децата, които взимат майсторски клас при мен, да усетят нещо ново,  което не могат да имат в собствения си град Козлодуй, Варна, Банско.

Елица Стефанова от Враца е незрящо дете. Свири на пиано от петгодишна. За нея музиката е живот. Казва, че това е първият майсторски клас, в който участва: Преживяването беше не само майсторски клас професионален, а и запознанства с хора, които са заинтересовани, които са в същата област, която съм и аз.

Пианистката Даниела Дикова се надява да предизвика интереса на децата от планинското градче към класическата музика: И много ми се иска да се възстанови музикалната школа към читалището в Рила.

Роялът ще остане на сцената в читалището на Рила до месец септември, когато тук ще се проведе международния етнофестивал „Музика под Рилското небе".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)