Избрани Новини

Ансамбъл "Веселие“ прославя Симитли у нас и зад граница

Взе участие на IX международен фестивал "Срещи на приятели" в Сараево

Ансамбъл "Веселие" завладя сърцата на публиката със своите изпълнения и прослави за пореден път Симитли, съобщиха от Общината. Преди броени дни ансамбъл "Веселие" се завърна от задгранично турне, където ансамбълът гостува за концерт в град Чачак, Сърбия, а също така взе участие на IX международен фестивал "Срещи на приятели", който се проведе в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина.

Там заедно с ансамбли от Хърватска, Черна гора и домакините от Босна момчетата и момичетата от "Веселие" представиха красотата на българския фолклор, завладяха сърцата на публиката със своите изпълнения и прославиха за пореден път Симитли. Най-добри спомени в децата останаха съвместните открити уроци с децата от Босна и Херцеговина, с които взаимно изучаваха босненски и български фолклорни хора. Разходките в старата част на града бяха една малка награда.

Две първи награди от фестивала "Фолклорна среща" в с.Елешница спечели танцовият състав на ансамбъла и детската певческа група. След това ансамбълът изнесе 100-минутен концерт в Добринище, където взе участие в традиционното "Добринищко лято".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)